Događanja

Nagrada “Denis Vincek”

za najčitatelja u 2022. godini

U Zlataru je održana svečana dodjela nagrade “Denis Vincek” za najčitatelje u narodnim knjižnicama Krapinsko-zagorske županije. Nagrada je nazvana prema prerano preminulom, istaknutom i višestruko nagrađivanom knjižničaru Denisu Vinceku koji je radio u zlatarskoj osnovnoj školi.

Najčitateljica u Općinskoj knjižnici Krapinske Toplice je Anita Kordej iz Male Erpenje s 22 pročitane knjige u 2022. godini. Tom broju dodajemo još 129 knjiga koje su pročitala njezina djeca, trinaestogodišnja kći Kristina, dvanaestogodišnja kći Katarina i osmogodišnji sin Lovro.

Zašto smo izabrali baš Anitu Kordej? Usprkos brojnim obvezama, uvijek pronađe vremena za dolazak u knjižnicu i potiče čitanje kod svoje djece. Kristina, Katarina i Lovro od malih su nogu članovi knjižnice i redovito posuđuju knjige.

Anita Kordej velika je podrška svojoj djeci, vrlo često posuđuje knjige za cijelu obitelj. Redovito prati nova izdanja za odrasle, djecu i mlade. Zahvaljujući svojoj mami djeca su zavoljela čitanje te osim lektire čitaju i knjige po vlastitom izboru, a kći Kristina postiže značajne uspjehe na različitim literarnim natječajima.

Anita Kordej većinom čita knjige u klasičnom obliku, a tijekom obavljanja kućanskih poslova sluša i zvučne knjige. Voli knjige sa sretnim završecima, ali i one koje govore o životnim teškoćama.