O knjižnici

Općinska knjižnica Krapinske Toplice osnovana je 1973. godine u sastavu Narodnog sveučilišta Zabok. Od 1995. godine djeluje u sastavu Općine Krapinske Toplice. Status samostalne ustanove Knjižnica je stekla 2006. godine. Smještena je u prizemlju zgrade Doma kulture Krapinske Toplice u prostoru veličine 100 m2.

Knjižnično poslovanje obavlja se pomoću knjižničnog programa MetelWin. Korisnicima su na raspolaganju dva računala s pristupom internetu te pisač i skener, a postoji i mogućnost bežičnog spajanja na internet.

Fond Općinske knjižnice Krapinske Toplice broji više od 15 000 naslova, a članovima je na raspolaganju i 11 naslova novina i časopisa.

Članovi dolaze iz naše, ali i susjednih općina i gradova; usluge knjižnice i čitaonice redovito koriste i pacijenti iz obližnjih zdravstvenih ustanova te ostali posjetitelji Krapinskih Toplica.

U suradnji s kulturnim i obrazovnim ustanovama, udrugama i pojedincima te izdavačkim kućama organiziramo brojna kulturna događanja za sve dobne skupine: književne susrete, predstavljanja knjiga, izložbe, kreativne radionice, predavanja, pričaonice, akcije za poticanje čitanja i dr. Svake godine sudjelujemo u manifestacijama Mjesec knjige, Noć knjige, BadlFest, uključujemo se u akcije za poticanje čitanja (Uberi priču, Čitajmo zajedno, Upali lampicu i čitaj…) i Nacionalni kviz za poticanje čitanja.

Općinska knjižnica Krapinske Toplice je kulturno, informacijsko, edukativno, društveno i komunikacijsko središte koje osigurava ravnopravan pristup izvorima znanja, informacijama i kulturnim sadržajima.

Društvene mreže
Visit Us On Facebook
Radno vrijeme Općinske knjižnice Krapinske Toplice

od 3. 6. do 9. 9. 2019.:

  • pon, sri, pet 8 – 14 sati
  • uto, čet 10 – 17 sati
  • 1. subota u mjesecu 8 – 11 sati
Radno vrijeme

pon–pet 8.00-17.00

sub 8.00-11.00

Novi naslovi za odrasle
Novi naslovi za djecu i mlade
Preporučeni web preglednici
Safari, Google Chrome